Tap Gun

The development blawgh of Önders et Gonas

Hultsfred 09

Äntligen är den här, den officiella iPhone-applikationen för Hultsfredsfestivalen 2009. I samarbete med Rockparty har vi utvecklat en applikation till vår favoritfestival, som kommer att ge besökarna en ännu bättre upplevelse.  Applikation är givetvis gratis och laddas hem via iTunes. Här nedan kan du läsa om hur den fungerar, vid problem eller tips på nya funktioner kan ni höra av er på vår GetSatisfactionsida.

Allmänt

Hultsfred 09-applikationen bygger på den kraftfulla plattformen G.O.O.S.E (Arrangörer av festivaler eller andra events kan läsa mer om denna plattform och hur den kan hjälpa just Era besökare att få en bättre upplevelse här). Den uppdateras när ny information (Till exempel nya band, ändrade speltider eller en bättre karta) finns tilgänglig och kräver därför tillgång till internet för full funktionalitet. Dock kan man använda den offline med den information som finns från start eller senaste uppkopplade tillfälle.

Nyheter

Screenshot 2009.05.21 15.02.15Få de senaste nyheterna från Rockparty angående årets festivalhändelse. Dagarna då du gick runt helt ovetandes om vad som kommer att ske är förbi. Trycker du på en nyhetsrubrik får du en längre text med bilder och klickbara länkar. Längst upp till vänster kan man utläsa nuvarande vädersituation i Hultsfred, Sverige. Även denna ikon är tryckbar och vid stimulans ges en väderprognos för de närmsta dagarna.

Äntligen får man veta att Slipknot har ersatt sitt favoritband innan man står längst fram vid scenkanten och törstar efter vatten.

KartaScreenshot 2009.05.21 15.15.37

För att underlätta navigering finns en interaktiv karta. Den är pan- och zoombar och visar de viktigaste platserna på festivalområdet. Alla platser av intresse kan man trycka på och man får därmed information om platsen. Är det en scen kan man enkelt nå schemat för scenen och information om de band som spelar där för tillfället och näst följande. Kartan uppdateras automatiskt om arrangörerna lägger till egna platser eller tar bort en plats vid eventuell brand.

Man kan givetvis även lägga till egna platser. Detta görs genom att man trycker två gånger i snabb följd på en plats på karta. Man får då namnge platsen och skriva en kommentar eller mindre historia om platsen. Dessa platser syns  bara på egna telefonen, vilket ger en utmärkt möjlighet att markera sina skattgömmor.

Om man läst om en plats i Info-avdelningen (mer om den längre ner) och tryckt på “Visa på kartan” markeras platsen. Är den utanför bild (en bieffekt av drastisk zoomning) visar pilar åt vilket håll på kartan platsen är. Personer som spelat GTA kommer att känna igen sig. För att avmarkera skakar man telefonen eller trycker på platsen.

SchemaScreenshot 2009.05.21 15.16.02

Tältmöten och lervandringar i all ära, men det är ju trots allt på grund av musiken man åker till Hultsfredsfestivalen. Annars finns det ju flertalet scoutmöten man kan besöka. För att underlätta för den överstressade musikälskaren finns ett schema över alla scener, vilket självklart uppdateras vid eventuella av- eller nybokningar. När man trycker sig in på Schemaavdelningen nås man av ett schema över en enstaka scen, där akterna visas i kronologisk ordning. Alla akter namnges och man får erbjuds även en länk till information om akten. Genom att scrolla i sidled ser man schemat för andra scener, en efter en. Det är otroligt lätt att sätta upp ett personligt schema. Man markerar de akter man vill se och scrollar sen längst till vänster, där ens egna schema visas.

För att göra schemat mer överskådligt kan man rotera sin telefon 90 grader åt valfritt håll, man får då upp schemat över samtliga scener och kan där scrolla runt, markera band och väldigt lätt se vilka spelningar som kolliderar.

TwitterScreenshot 2009.05.21 15.16.28

Musiken är det som förenar besökarna på festivaler, men utan möjlighet att uttrycka sina känslor för de band man ser blir upplevelsen inte densamma. Applikationen erbjuder, via mikrobloggningstjänsten Twitter, en fantastisk möjlighet att säga vad man tycker. Man skriver ner det man känner för stunden, kan vara allt från hur ont i huvudet man har till hur underbart det är att äntligen se Lenka, och plötsligt har man gjort sin röst hörd bland tiotusentals festivalbesökare. Applikationen använder sig av hash-taggen #hultan09 för att samla ihop allt som skrivits av användare. Givetvis kan man använda denna tagg från andra twitterklienter.  Ser man någon användare som verkar intressant kan man trycka på denne och genast ges man möjlighet att skicka en riktad “tweet”.

Text är kul, trevligt och ibland intressant, men på en festival är det de visuella intrycken som dominerar. Därför kan man med en enkel tryckning på skärmen använda den inbyggda kameran för att lägga upp en bild på #hultan09, eller använda bilder man tidigare tagit. Äntligen kan du visa dina vänner hur vacker trummisen i the Killers är och få dem att sluta upp framför scenen.

Applikationen hämtar hem de senaste “tweetsen” vid start, för att hämta nytt när man väl är inne och leker skakar man telefonen. Om du har ett Twitterkonto använder du det, annars erbjuds du en länk till Twitters registreringssida.

InfoScreenshot 2009.05.21 15.15.49

All relevant information angående festivalen, allt från texter om banden till vad som säljs i matbodarna, finns samlad i Infoavdelningen. Från sidorna om banden kan man se när de spelar i schemat och från informationer om platser kan man få dem markerade på kartan. Länkar till musikvideor öppnas i YouTubeapplikationen.

All information uppdateras automatiskt vid förändring. Om du har en iPhone, ska på festivalen och inte laddar hem denna applikation efter att ha läst all denna texten, sök hjälp!

Advertisement

5 responses to “Hultsfred 09

  1. Pingback: Hultsfred 09 « Tap Gun

  2. Linnéa May 24, 2009 at 12:09 am

    Jonas, Aj Lav Jooooooooo!

  3. Pingback: End of month status report « Tap Gun

  4. Pingback: Lilla gumman | Hultsfredsapp

  5. Pingback: Hultsfred 09 - iApper

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: